fbpx

Liia Kanemägi

Roll: Projekti initsiaator, projektijuht. Rakendusteatri juhendaja.

Olen näitleja, teatriõpetaja ja rakendusteatri idee suur austaja.
Rakendusteater on olnud osa minu loomingulisest identiteedist kogu karjääri jooksul, aga ma ei teadnud seda. Alles viimased kaks aastat, olles Baltimaade Rakendusteatri Kooli BATS õpilane, olen leidnud teaduslikud terminid, tõenduspõhised argumendid ja organiseeritud tööriistakasti, mis aitab mul luua sellist teatrit, mida armastan. Teatrit, mille keskmes on päris inimesed oma päris lugudega. Päris koostöö tulemusena kogukonnaliikmete ja loovisikute vahel sünnib etendus, millele teatriinimeste käe all antakse küll professionaalne vorm, kuid toetutakse seejuures ikkagi ainult kogukonnalt saadud lugudele ning sõnumile.

Minu teine tegevusala on läbi aastate olnud töö õpetajana. Teatriõpetajana olen oma õpilastele näitlemisoskustele lisaks andnud edasi oskusi toimetulekuks inimeste ja olukordadega. Miski pole selleks minu arvates kohasem kui draamaõpe, mis võimaldab ohutult ning turvaliselt siseneda mistahes olukorda, et neid seestpoolt tundma õppida…et õppida neid juhtima, või suuta neid ära tunda päris elus ning vajadusel vältida. Draamahariduse edendamise eest seisab Eestis Teatri- ja Draamahariduse Selts, kuhu kuulun 2021 aastast juhatuse liikmena.

Kolmas osa minu energiast kuulub tööle näitlejana. Projektiteatri Oma Lava tegevuste raames on minu vedada just laste- ja noorteteatri rida, mida suurima hea meelega ka teen.